divendres, 12 d’abril del 2013

(In)visibilitat lèsbica

El 26 d'abril és el dia de la visibilitat lèsbica. La nostra societat heteropatriarcal oculta, generalment, aquesta relalitat. No es reivindica únicament que les lesbianes surtin de l'armari, sinó que la seva existència sigui visible en els mitjans de comunicació, polítiques, educació,...
El Cicle Violeta del mes d'abril està dedicat a aquesta temàtica. Comptarem amb Lescat (Lesbianes a Catalunya) que ha preparat una sessió en què reflexionarem sobre la invisibilitat de les lesbianes en el món del cinema, com a exemple del que passa en el conjunt de canals de difusió de cultura, valors i formes de vida. Veurem el cinema amb una mirada antipatriarcal i antilesbòfoba. Lescat ha seleccionat escenes d'algunes pel·lícules, a través de les quals reflexionarem sobre les maneres en què es mostra aquesta realitat.

Lescat, Lesbianes a Catalunya (www.lesbianesacatalunya.wordpress.com), és el grup de dones lesbianes i bisexuals de la Coordinadora LGTB de Catalunya. Aquest grup ja fa alguns anys que existeix, però recentment ha ressorgit amb molta il·lusió i molt d’esforç, arran de les V Jornades de Visibilitat Lèsbica de Lescat.
Com a grup de dones lesbianes i bisexuals, el seu objectiu principal és treballar per fer visible aquest col·letiu en tots els àmbits socials. Per això consideren important reivindicar el Dia de la Visibilitat Lèsbica. Fent-nos visibles aconseguim unir forces, construir més referents, una vida més plena! Visibilitzant-nos podem exigir al nostre entorn social, a la feina, a l’escola, a les institucions que prenguin les mesures necessàries per tal  que ens puguem desenvolupar plenament en tots els àmbits de les nostres vides.

El 26 d’abril no només es commemora la sortida de l’armari de les dones lesbianes, sinò també la inclusió de la realitat lèsbica en els mitjans de comunicació, polítiques públiques, àmbit educatiu, àmbit sanitari, etc.
Visibilitzant-nos guanyem totes! 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada