dimarts, 18 de desembre del 2012

Divendres 21 de desembre a les 19:30h: "Indomables, una historia de mujeres libres" + debat amb Laura Vicente, historiadora i participant en el documental.


Amparo, Mercedes y Lucía, tres militants de Mujeres Libres
A mitjans maig del 36 apareixia el primer número de la revista "Mujeres Libres" i un any després es celebrava el primer congrés de la Federació Nacional de "Mujeres Libres", una organització feminista de tall anarquista que tenia com a objectiu dotar les dones d'eines per alliberar-se del cruel esclavatge al qual aboca la ignorància. Oblidades fins i tot pels seus propis companys, "Mujeres Libres" arribà a comptar amb més de 20.000 afiliades. Tot i que la guerra estroncà els seus projectes, no va poder impedir que germinés la llavor que duien a les entranyes.

L'objectiu d'aquest documental és en part, rescatar de l'oblit a aquestes dones, denunciar la invisibilització a la que són sotmeses, no només "Mujeres Libres" sinò altres dones i grups de dones que per coherència duen fins al final la seva disidència i es mantenen al marge d'estructures pre-establertes.

Tot això serà al local de l'A.E.G. Conxita Busquets, al carrer Santiago Russinyol, 8-10
A El Prat de Llobregat.

I com clàssicament sabeu, estarà amenitzat amb servei de bar i cosetes per picar.

Doncs això, us hi esperem a totes!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada