diumenge, 2 de desembre del 2012

Divendres 21 de desembre: "Indomables, una historia de mujeres libres"



 

2 comentaris:

  1. Indomables, una historia de mujeres libres: a mitjans del Maig del 36 apareixia el primer número de la revista "Mujeres Libres" i un any després es celebrava el primer congrés estatal de la Federació Nacional de "Mujeres Libres", una organització feminista de tall anarquista que tenia com a objectiu dotar les dones de les eines necessàries per alliberar-se de la cruel servitud a la que ens aboca la ignorància. Oblidades fins i tot pels seus propis companys, "Mujeres Libres" arribà a comptar amb més de 20.000 afiliades. Tot i que la guerra estroncà el seu programa en "la paz", res ni ningú va poder impedir que germinés la llavor que duien en les seves entranyes.
    L'objectiu d'aquest treball és en part, rescatar de l'oblit a aquestes dones, denunciar la invisibilització a la que es sotmeten, no només "Mujeres Libres" sinò a altres dones i grups de dones que per coherència duen fins al final la seva disidència i es mantenen al marge d'estructures pre-establertes.

    ResponElimina
  2. Si algú vol veure un esquitx del documental: http://www.rojoynegro.info/video/eje-violeta/documental-indomables-una-historia-mujeres-libres

    ResponElimina