divendres, 8 de febrer del 2013

Dret al propi cos, divendres 15 de febrer

El proper divendres 15 de febrer dedicarem el Cicle Violeta al dret al propi cos, a la sexualitat i la reproducció. A la reforma de la llei de l'avortament que està en marxa, i que suposa una regressió brutal dels drets de les dones a decidir sobre la seva maternitat.

Hem aconseguit una petita joia cinematogràfica, ben segur ha sacsejat moltes consciències. Passarem el curmetratge "L'agressió quotidiana", filmat el 1982 al Prat de Llobregat. Diverses dones expliquen les seves vivències amb relació a la sexualitat i la reproducció. Aquest curt es va passar en cinemes i els temes que exposava obertament eren tabús, i fins i tot il·legals. Va ser molt trencador. Sens dubte, avui en dia continua sent un gran desafiament. Carles Duran, director del curt, va ser un creador inquiet que va formar part de l'anomenada "Escola de Barcelona". Va ser una corrent de cinema influenciada per la Nouvelle Vague, molt innovadora i rebel. Les dones que apareixen a la pel·lícula van ser lluitadores pioneres del feminisme.

Cicle Violeta hem volgut posar en format audiovisual alguns dels elements que ens semblen importants per a entendre el context de la Llei de l'avortament. Hem gravat una petita enquesta a gent del Prat, de diverses edats, i hem entrevistat a dones implicades en la temàtica que, amb les seves opinions i explicacions, ens situaran en el debat. Amb aquest vídeo, podrem contrastar la situació actual amb la de les dones del Prat al principi dels 80.

Finalment, hem contactat amb Sandra Campañón, de la Campanya pel Dret a l'Avortament Lliure i Gratuït, que ens explicarà la reforma que el ministre Gallardón vol fer de la Llei de l'Avortament, fent-la molt restrictiva. Analitzarà el retrocés que suposarà en diferents àmbits: legal, salut, sexual,...

Tots aquests ingredients serviran per engegar un col·loqui, que volem que sigui participatiu, obert i, com no, combatiu.

Us esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada