dijous, 30 d’octubre del 2014

Vaga de totes 22 d'octubre

Aturades, precàries, mestresses de casa, treballadores domèstiques, migrants sense papers, jubilades… T'imagines una vaga de totes?

Amb aquesta frase es presenta la iniciativa Vaga de totes. Si les vagues laborals permeten la força de treball fer-se forta en l'àmbit de la producció mercantil, les feines que el patriarcat ens assigna a les dones també necessiten eines de lluita. Per a visibilitzar-se i encetar debats que han de ser centrals. Com ens cuidem? Com repartim les feines de cura? Com podem les dones estan discriminades en el món laboral assalariat?

Volem la Vaga de totes...

Perquè les feines que són més imprescindibles surtin dels espais ocults i perifèrics i ocupin un lloc central en la nostra manera de veure el món i l'economia. 
Perquè les activitats quotidianes que fem les dones en el nostre dia a dia són les que donen vida a la vida, i sense elles no hi hauria cap altre tipus de treball o de producció. 
Perquè tot el sistema capitalista funciona perquè no s'encarrega de les persones, i no reconeix ni remunera les feines domèstiques de les dones.
Perque les llars han de deixar de ser una esclavització de les dones i perquè el suport i la interdependència sigui la forma en què ens relacionem les persone en tots els àmbits. 
Perquè aquesta desvalorització dels treballs feminitzats també s'estén a l'àmbit del treball assalariat, en què les dones participem menys i amb pitjors condicions laborals i salarials.
Perquè l'ètica de les cures no ha de ser conservadora sinó transformadora. 
Perquè hem de fer visibles els treballs que fem les dones sempre, i ara més que mai!

Us convidem a assistir a la manifestació el dimecres 22 d'octubre a les 19h a la plaça Catalunya de Barcelona. 

Nosaltres, com a col·lectiu, ens hem adherit al manifest de Vaga de totes .


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada